Категорії Інформація
Каси Додати подію
Тіна Кароль

Тіна Кароль

незламна зірка українського шоу-бізнесу

Тіна Кароль. Розклад концертів:

Тіна Кароль в Osocor Resi... 14 червня, 18:00
Київ
800-5500 Вибрати дату

Біографія і творчість

  • Справжнє імя: Тетяна Григорівна Ліберман
  • День народження: 25 січня 1985 року
  • Знак зодіаку: Водолій
  • Східний гороскоп: Свиня
  • Зріст: 168 см
  • Улюблена страва: Хліб з смальцем і цибулею

 

Дитинство і юність Кароль

Майбутня зірка української естради, а тоді ще просто Тетянка народилася в далекому Магадані, де працювали її батьки. Згодом родина переїхала до Івана-Франківська звідки родом мати артистки. У дитинстві Тіна Кароль відвідувала не тільки звичайну, а й музичну школу і дуже хотіла досягти успіху. Вже після 9-класу вона вирушила до Києва і вступила до тодішнього музичного училища імені Глієра. На той час вона вже була лауреатом декількох пісенних конкурсів, тому вступ дався їй без труднощів. Мешкала Тіна Кароль разом з іншими дівчатами у звичайному гуртожитку, сама куховарила,  та як всі з нетерпінням чекала приїзду мами або бодай сумку зі смаколиками від неї.

Першим кроком до професійної кар’єри Тіни Кароль стала участь у мюзиклі «Екватор», де вона виконувала партію леді Гамільтон. Тоді ж вона познайомилася зі своїм першим великим коханням – другим режисером вистави Дмитром Тубольцевим. Однак через три роки пара розлучилася через зраду Дмитра. Також, ще  під час навчання Тіна пройшла прослуховування до ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України, який став справжньою школою для молодої співачки. У складі колективу Тіна Кароль відвідала Ірак та Косово і навіть була нагороджена медаллю «За працю і звитягу».

Перший успіх

Проте вся країна заговорила про молоду співачку у 2005 році, коли вона посіла друге місце на конкурсі «Нова хвиля» та отримала спеціальний приз від Алли Пугачової – 50 тисяч доларів. Ці гроші Тіна витратила на зйомку свого першого кліпу «Више облаков». Не менш успішним став і кліп «Ноченька», а ніжний і відвертий образ Тіни Кароль викликав не абияке обговорення та інтерес публіки. Вже наступного, 2006 року, Тіна Кароль представила Україну на пісенному конкурсі «Євробачення» у Греції та посіла сьоме місце з піснею «Show me Your Love». Одразу після цього співачка випускає свій дебютний альбом з тією ж назвою, який отримав статус «золотого», а вже наприкінці 2006 року виходить платівка «Ноченька», яка теж стала «золотою». У 2007 році третій альбом Тіни Кароль «Полюс притяжения» лише за 9 місяців став «платиновим».

Знайомство з Євгеном Огіром

Незважаючи на такий успіх, цей період став дуже непростим для молодої співачки. Через непорозуміння вона припиняє співпрацю зі своїм продюсером Олегом Чорним та усією своєю командою. Олег Чорний зазначав, що причиною цього став важкий характер Тіни Кароль. Він підкреслив, що попри всі чутки, з Тіною Кароль їх поєднували лише ділові та дружні стосунки. Однак у 2007 році співачка залишилася зовсім сама і саме у цей час зустріла свого нового продюсера і майбутнього чоловіка Євгена Огіра. Той просто зателефонував їй, аби поздоровити з Восьмим березня, а потім приїхав з великим букетом квітів. Того ж року співачка представляє на фестивалі «Таврійські ігри» свій новий хіт «Люблю его», також вирушає з гастрольним туром по країні і дає великий сольний концерт у Національному палаці мистецтв «Україна».

Тепер пісні Тіни Кароль дійсно лунають чи не з кожного вікна. Тоді ж вона вперше була визнана кращою ведучою та отримала премію «Телетріумф», а також була відзначена як «Найпопулярніша співачка України».  У 2008 році Тіна Кароль таємно одружується з Євгеном Огіром на острові Тайланд. Можливо, саме кохання додало Тіні Кароль ще більше привабливості. Її визнають «найкрасивішою жінкою України» та «Найчарівнішою жінкою України» за версіями двох різних журналів. Восени того ж року вона отримала другу нагороду як найкраща ведуча, а в грудні – народила сина Веніаміна і за три тижні повернулася до активної роботи.

Сходинки до слави Кароль

У 2009 році Тіна Кароль отримала звання «Заслужена артистка України», навесні дві пісні з платівки «Полюс притяжения» стали саундреком до телевізійного серіалу. Тіна Кароль знову отримала нагороди як найкрасивіша співачка та найкраща ведуча, а у 2011 році вона спробувала себе у цій якості в новому проекті «Майданс» на телеканалі Інтер. Вже наступного року Тіна Кароль стає тренером проекту «Голос. Діти» на телеканалі 1+1. 

У цей же час їй доводиться боротися з важкою хворобою чоловіка Євгена Огіра, який наголошує на тому, що Тіна Кароль попри все має продовжувати працювати. Вона хотіла залишити все і побути поруч з коханим, але працювала за двох. У день його смерті в квітні 2013 року Тіна давала концерт в Запоріжжі. Після смерті Євгена Огіра їй довелося вчитися жити заново і єдине що допомагало – це маленький син і робота. Тіна Кароль стає тренером проекту «Голос», а також дає 26 концертів «Сила любові і голосу». Цей гастрольний тур тривав з листопада 2013 року до лютого 2014 року. 14 лютого відбулася прем’єра документального фільму «Сила любові і голосу», який було знято на основі однойменного шоу.  За підсумками 2013 року Тіну Кароль було визнано «Жінкою року». 6 лютого 2014 року вийшов п’ятий альбом співачки «Помню», присвячений чоловіку Євгену Огіру.

Життя після смерті

1 березня 2015 року відбулася прем’єра пісні «Україна – це ти», яка стала визначальною для цілої країни і дотепер є одним з найвідоміших хітів співачки, який офіційно став частиною шкільної програми.  У день Восьмого березня 2015 року Тіна Кароль представила нову сольну програму «Я все еще люблю», з якою вона об’їхала всю країну і згодом отримала нагороду за найкращий тур від телеканалу М1. 26 квітня відбувся концерт у палаці «Україна».

28 квітня 2015 року у день смерті чоловіка вийшов сингл Тіни Кароль «Спасибі» і вона стала «Співачкою року» за версією музичної премії «YUNA». 27 липня 2015 року співачка відзначила десятилітній ювілей своєї кар’єри. У грудні того ж року відбувся перший показ фільму «Різдвяні історії з Тіною Кароль».  Я

За мотивами  цього музичного фільму артистка створила свою програму «Колядки та обрані хіти». У лютому 2016 року.  Тіна Кароль відіграла великий сольний концерт «Вибране», який відбувся в одному з найбільших залів Лондона. У тому числі тут прозвучав Гімн України.

Наш час

Початок 2017 року ознаменувався для Тіни Кароль званням Народна артистка України, яку вона отримала 22 січня. Вже у серпні того ж року вийшов наступний альбом співачки «Інтонації» до якого увійшло 13 пісень. А у вересні Тіна Кароль вирішила спробувати себе ще в одному амплуа і представила шанувальникам свою червону помаду «Залиш свій автограф», яку можна придбати на концертах співачки. Окрім цього Тіна Кароль активно співпрацює з провідними брендами України і світу і неодноразово ставала обличчям рекламних кампаній.

Восьмого березня 2018 року вийшов дуже особистий для Тіни Кароль музичний фільм «Інтонації Тіни Кароль». А у серпні було знято телевізійну версію цього фільму. Наприкінці серпня співачка представила свій альбом «Інтонації» (LIVE).

Особисте життя

Першим великим коханням Тіни Кароль став другий режисер мюзиклу «Екватор» Дмитро Тубольцев. Молоді люди прожили разом три роки, Тіна Кароль чекала на весілля, проте коханий так і не освідчився. Натомість подейкують, що він зрадив їй ще з однією артисткою мюзиклу Світланою Лободою і саме тому між співачками досі існує неприязнь. Після цього Тіна Кароль дуже схудла і знаходила себе тільки у роботі. Згодом вона одружилася з Євгеном Огіром, народила сина і почувалася дуже щасливо. Смерть чоловіка настільки приголомшила її, що єдиним порятунком став план подальшого життя, який склав для неї чоловік в останні місяці свого життя.

Попри чутки про можливі романи, Тіна Кароль ніколи не говорила про своє особисте життя, зізнаючись, що ніхто не зміг замінити для неї Євгена Огіра. Офіційно Тіна Кароль досі без пари, її син Веніамін навчається в Англії та вчиться грати на музичних інструментах, іноді тішить маму зворушливими відео.  Після смерті чоловіка Тіна Кароль заснувала благодійний фонд «Полюс притяжения», який допомагає дітям хворим на рак.  

Дискографія Тіни Кароль 

2006 – Show Me Your Love

2006 – Ноченька

2007 – Полюс притяжения

2010 – 9 жизней

2014 – Помню

2014 – Девять песен о войне

2014 – Сила любви и голоса

2017 – Интонации

2018 – Интонации (LIVE)

Фільмографія

2006 – Зоряні канікули

2006 – Танго кохання

2007 – Карнавальна ніч

2007 – Зірки в армії

2008 – Смішні пісні

2009 – Бригада М

2013 – 1+1 удома

2014 – Сила кохання та голосу

2015 – Я все еще люблю

2015 – Різдвяна історія з Тіною Кароль

2018 – Інтонації Тіни Кароль

Ролі у театрі

2003 – Мюзикл «Екватор», роль Маргарет

2004 – Вистава «Духів день», роль Марти-билиці

2004 – Мюзикл «Ассоль», роль Ассоль (Австрія)

2004 – «Яйце кобили», роль карми головного героя

Звання і нагороди

2006 – «Видатна людина року» від ФН ООН Україна

2006 – Державний орден Миротворчої місії

2006 – Державна нагорода Медаль «За звитягу і працю»

2007 – Міжнародний Орден Святого Станіслава «За утвердження міжнародного авторитету України та  вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва України»

2008 – Орден Святої Великомучениці Катерини від УПЦ Московського патріархату

2009 – Заслужена артистка України

2017 – Народна артистка України

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код